2015. április 1., szerda

Komlóspárga sajttal töltött szalonna csíkban sütve, medvehagymás zöldbab körettel


 A komlóspárga az egyik legfinomabb tavaszi zöldség, amit a vad természet szolgáltat. 



A komlóhajtást lehet zöldbab vagy spárgaszerűen levesnek, főzeléknek elkészíteni vagy így is: 

Három vagy több komlóhajtást egy medvehagyma levéllel összekötve, egy sajtszelettel együtt szalonnacsíkba tekertem, fogpiszkálóval rögzítettem, majd serpenyőben, kis zsiradékon, de főképp saját levében kisütöttem. Az első percekben fedő alatt, hogy a komló megpárolódjon. 

Köret: Saját, sárga zöldbab konzervem, benne roppanósra főzött zöldbab, amit apróra vágott medvehagyma levelekkel, zsiradékon átforgattam, sózva borsozva, kis joghurttal felöntve, keményítővel sűrítettem. 

Fázisfotók: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...