2017. március 22., szerda

Komlóhajtás, komlóspárga a kora tavasz legfinomabb vadzöldsége - ötletgyűjtemény

komló első tavaszi hajtása tényleg a legfinomabb tavaszi levélzöldségek egyike, változatosan használható, bővebben itt az Erdőkóstoló blogon írtam a növényről. Használható levesben magában vagy más zöldségekkel, lencsével, babbal és akár hússal is; párolt zöldségként, rakott zöldségként (csőben sütve), rizottóban, tojáslepényben és fantázia kérdése, még hogyan. Ha sok van, sós befőttként vagy ecetes savanyúságként is elrakható szűkösebb napokra. 

komlóhajtás sós, pici ecetes lében befőzve
frissen gyűjtött komlóhajtás kosárban
Komlóhajtásos, csalános almaleves (sós)
komlóspárgás tojáslepény 
komlóbefőtt tojással, hárslevél-hagymaszagú kányazsombor salátával
párolt komlóhajtás köretként
Komlóspárga sonkacsíkban medvehagymával,
 sajttal, zöldbab körettel
Ajánlom ezt  is:
Komlós paszulyleves (Makacska konyhája)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...