2017. április 7., péntek

Csalánszósz puliszkával

A csalános ételeknél talán nincs is könnyen elérhető, olcsóbb, egészséges étel. Puliszkával kombinálva sem sokat drágul, nagyon finom és egyszerű. 



Hozzávalók: 
2 csésze csaláncsúcs
1 fél vöröshagyma kevés zsiradékon pirítva
víz, só, bors
fél evőkanál gabonaliszt / gabonapehely. Én zabpelyhet használtam.
1 evőkanál tejfől, de el is maradhat
A puliszkához kukoricadara, mokkáskanálnyi vaj, csipet só, szurokfű, kakukkfű

A csalánhajtásokat forró vízbe dobtam pár percre, majd hideg vízbe, és kicsavarva, apróra vágtam, majd az üvegesre pirított hagymára tettem, és kevés vízzel felöntve, fűszerezve, puhára főztem. Zabpehellyel és tejföllel behabartam, és botmixerrel pépesítettem. A puliszkához a kukoricadarát sós vízben puhára főztem, egy kis kanál vajjal krémesítettem. Fűszerként csipet kakukkfű és/ vagy szurokfű finom. Egy hűtőben előzetesen lehűtött lapostányérra szétterítve kiöntöttem, majd mikor vághatóra dermedt, cikkere vágva tálaltam a csalánszósszal.

Még több erdei étel az Erdőkóstoló facebook oldalán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...