Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Kiemelt

Csalánleves

Csalánleves, de lehetne akár szósz is, annyira sűrű a sok csalántól. Tavasz van, bőség van,  mikor legyen sűrű, ha nem ilyenkor.  A leves a csípős csalán frissen hajtott, új leveleiből készült, ahogy minden más csalános étel is. A csalánt előzetesen blansírozom, így, ahogy ITT leírtam. A csalánról minden tudnivalót a gyűjtéséről, feldolgozásról, táplálkozási erényeiről, mint legfontosabb 3 vadzöldség egyikéről ITT írtam.  Elkészítés: A csalánhajtásokat megszedtem (egy nagy tálnyi volt lazán), leráztam róluk az éppen virágzó fák lehullott virágait, megmostam, blansíroztam , kinyomkodtam belőle a vizet, apróra vágtam. Közben kis zsíron(/olajon/vajon) 2 gerezd összevágott fokhagymát pirítottam illatosra, rádobtam a csalánt, felöntöttem vízzel. Sóztam, fűszereztem bőven szerecsendióval és őrölt fekete borssal, pici majoránnával és oregánóval, picit édesítettem. Forrás után még pár percig főztem, majd tejfölös-habarást kapott pici rizsliszttel, de csak egy kis krémesség kedvéért, nem sűr

Legújabb bejegyzések

Kányazsomboros, sajtos sült tésztabatyuk juhtúrós mártogatóval

Kányazsomboros töltött tojás vadsnidlinggel megszórva

Kányazsombor-pesztó (pesto)

Lepénykenyér vadzöldséges-medvehagymás mártogatóval

Medvehagyma és más levélzöldek biztonságos hideg olajban tartósításához

Medvehagymás, magos, tejfölös kenyérlepény

Medvehagymás tojásos nokedli

Medvehagymás, brokkolis pite

Várandósság és szoptatás alatt nem ajánlott vadgyümölcsök és vadzöldségek

Csalánpesztós kelt csigák

Cseh kucsmagombák zamatos turbolyás, tejszínes szószban, rizskörettel

Medvehagymás tojásos spenót puliszkával

Vadvirágok a tányéron

Tejfölös vargányaszósz puliszkagombóccal

Adomány lehetőség

Medvehagymás cukorborsófőzelék zöldséges fasírttal

Grillezett vadhagymák, grillezett medvehagymás pirítóssal, bodzavirágos balzsamecettel

Vadhagymák és vadbrokkoli - Mezei kóstolnivalók a tányéron