Rókagombás, vargányás finomság (liszt és tejmentesen)

A rókagombákat és vargányakalapokat fűszeres (fokhagyma, só, bors, de más is lehet, ízlés dolga) zsiradékon lepirítottam. A vargányák tönkjéből kevés szószt készítettem, mégpedig úgy, hogy a tönköket lepirítottam fokhagymás vajon, vízzel felfőzve turmixoltam. Nem kell sűríteni, jól sűrít  a vargánya tönk magában is. Maradék tojásfehérjéből vékony lepényszerű tojásrántottát sütöttem, de egész tojásból is jó természetesen. Friss sárgarépa csíkok és paradicsomsaláta ment mellé. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel szórtam meg az egészet. Az étel liszt- és tejmentes.




A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések