2016. június 29., szerda

Citromos, kakukkfüves vargánya krémleves, pirított vargányakalap betéttel (tej és lisztmentes)

A leves csak a vargányák tönkjéből készült, ezért szép világos maradt. Liszt és tejmentes, de a gombatönk jól sűrített is. nem volt szükség lisztes habarásra. Krémesítés a végén kis vajjal, de ez el is hagyható. Fűszerek: kicsi fokhagyma, kevés zsiradékon lepirítva, 2-3 ág friss, citromos kakukkfű, pici szárított kakukkfű, őrölt fekete bors, só, reszelt citromhéj, pár csepp citromlé. A fűszerezés enyhe, hogy a gomba íze érezhető legyen. Tálaláskor megszórtam szép, sárga citromos borssal, és a gombakalapokból lepirított, sokkal "vargányább", és barnább betéttel tálaltam.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...